De fleste mennesker tror, at de skal følge en streng kost- og motionsordning for at være sunde. Selv om dette bestemt er vigtigt, er det ikke det eneste, du skal gøre for at være sund. Der er masser af andre ting, du kan gøre for at forbedre dit helbred, f.eks. at få regelmæssige undersøgelser og screeningsundersøgelser, holde op med at ryge og reducere stressniveauet. Alle er forskellige, så det, der virker for den ene person, virker måske ikke for den anden. Det vigtigste er at finde det, der virker for dig, og holde fast i det – få et helbredstjek.

Det kommer an på hvem man spørger

Der er forskellige opfattelser af, hvad der udgør en sund livsstil. Nogle mennesker mener, at man skal spise økologiske, hele fødevarer og undgå forarbejdede fødevarer for at være sund. Andre mener, at så længe man spiser en afbalanceret kost og får nok motion, er man rask. Sandheden er, at der ikke findes et svar på dette spørgsmål, som passer til alle. Det afhænger i virkeligheden af dine individuelle behov og præferencer

Der findes mange sandheder

Den bedste måde at finde ud af, hvad der virker for dig, er at eksperimentere med forskellige ting og se, hvordan du har det. Hvis du finder ud af, at du får det bedre af at spise økologiske fødevarer, så hold dig endelig til det. Men hvis du finder, at det er for dyrt eller besværligt, så lad være med at tvinge dig selv til at gøre det. Det samme gælder for motion. Hvis du hader at løbe, skal du ikke tvinge dig selv til at løbe, bare fordi nogen har fortalt dig, at det er godt for dig. Find en aktivitet, som du kan lide, og hold dig til den.

Så længe du har dig selv med

Det vigtigste er, at der ikke findes et enkelt svar på spørgsmålet om, hvad der er sundt for dig. Det vigtigste er at finde det, der virker for dig, og holde fast i det. Så vær ikke bange for at eksperimentere og finde ud af, hvad der får dig til at føle dig bedst tilpas.

Mental sundhed

Psykisk sundhed er den psykologiske tilstand hos en person, der fungerer bedst muligt. Det indebærer, at man har det godt med sig selv, har et positivt livssyn og er i stand til at håndtere stress. Mental sundhed er vigtig, fordi den giver dig mulighed for at leve et lykkeligt og produktivt liv. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre dit mentale helbred, f.eks. ved at få regelmæssige undersøgelser og screeninger, holde op med at ryge og reducere stressniveauet

Alle er forskellige, så det, der virker for den ene person, virker måske ikke for den anden. Det vigtigste er at finde ud af, hvad der virker for dig, og holde sig til det. Hvis du finder ud af, at noget ikke virker for dig, skal du ikke være bange for at prøve noget andet. Psykisk sundhed er en rejse, ikke et mål, så bliv ved med at udforske, indtil du finder det, der gør dig glad.