Hvis du bor i Danmark, er der en lang række tilfælde, hvor du vil få gavn af en advokat. Her i landet er det nemlig sådan, at du typisk er bedst stillet ved indgåelse af en aftale, hvis du har en advokat på din side. Hvis du er erhvervsdrivende, er det et utal af scenarier, hvor korrekt juridisk rådgivning er essentiel. Men selv hvis du ”blot” er en helt almindelig lønmodtager, kan du stadig få brug for hjælp af danske advokater. De fleste mennesker skal nemlig igennem en bolighandel eller et ægteskab på et tidspunkt. Og her kan du stå langt bedre med juridisk rådgivning.  

Du kan finde dygtige danske advokater, som står klar til at hjælpe dig, lige her: www.nemadvokat.dk 

Slip for besværet, når du handler bolig 

Det er ikke nogen hemmelighed, at bolighandel i Danmark hurtigt kan blive en langtrukken og kompliceret proces. Noget, der især kan overraske førstegangskøbere, er mængden af dokumenter. Købskontrakten alene kan være mange sider lang. Og dertil kommer alle de øvrige dokumenter, som er knyttet til boligen. Hvis du skal købe et nyt hus eller ny lejlighed, kan du dog gøre processen væsentlig nemmere for dig selv ved at finde en boligadvokat. Han eller hun kan nemlig hjælpe med gennemlæsning af købskontrakten – og meget mere faktisk. 

Behold din formue, når du bliver gift 

Det er som bekendt yndigt at følges ad. Også i ægteskab. Men selvom du måske er forelsket til op over ørerne, så er det stadig værd at huske den barske realitet. Og den er, at næsten 50% af alle ægteskaber i Danmark ender i skilsmisse. Derfor giver det også god mening, at du overvejer en ekstra gang, hvordan din formue skal fordeles, hvis I går fra hinanden. Det er ikke særligt romantisk at diskutere, men det kan være nødvendigt. Tag kontakt til en advokat med speciale i familieret, hvis du vil høre mere om dine muligheder for en ægtepagt. Den kan nemlig udformes på et væld af måder.  

Sørg for, at din sidste vilje bliver efterlevet 

Ligesom mange ikke vil tænke på skilsmisse, når de skal giftes, vil mange heller ikke forholde sig til deres egen død. Det er da heller ikke noget særligt opløftende emne. Desværre kan det dog være en rigtig god idé at få nedskrevet, hvordan du ønsker at få fordelt dine værdier efter din død. Det kan både være for din egen skyld, hvis du ønsker at give specifikke genstande til specifikke personer. Det kan også være, at du ønsker at donere hele friarven til et velgørende formål. Det kan også være noget som du gør for andres skyld. Det er desværre et velkendt, men trist, fænomen, at efterladte kan blive voldsomt uenige om arven. Her kan et gyldigt testamente sørge for, at det ikke er op til de efterladte selv at fordele dine værdier. Den viden alene kan få nogen til at tage herfra med mere ro i maven.