De fleste mennesker fokuserer på en ketcher, når de har et budget til at købe udstyr. Men sko er mindst lige så vigtige som en ketcher. Et par gode sko er afgørende for, at du kan bevæge dig frit og effektivt på banen. Et badmintonspil kræver, at du kan bevæge dig hurtigt i alle retninger. Enhver glidning skader din præstation eller endda din krop.

Sål

De vigtigste ting ved badmintonsko er trækkraft og greb.

De rigtige sko afhænger af den bane, du spiller på. De fleste af os spiller på træ- eller PU-bane. Nogle af os kan spille på cementbane. For dem, der spiller på træ- eller PU-bane, bør du vælge sko med gummisåler, som giver masser af trækkraft og greb. Hvis du ikke kan finde sko, der er designet til badminton, er volleyballsko normalt den nærmeste erstatning.

Det er ret nemt for gummisåler af gummi at samle snavs. Det vil reducere trækkraften og gøre den glat. Vi vil kraftigt anbefale dig kun at tage baneskoene på, når du er på banen for at forhindre, at sålen får for meget snavs. Nogle spillere har endda et fugtigt håndklæde ved banen, så de kan træde og gnide sig på det fra tid til anden for at sikre, at sålens overflade er ren og “gummiagtig”.

Der er ikke så mange, der spiller på cementunderlag. Det er ikke så elastisk som træ- eller PU-overflade. Hvis du spiller på et sådant underlag, bør en normal gummisål være fin nok. Tennissko er i orden.

I det hele taget skal du prøve at købe en badmintonsko, hvis du kan. Hvis ikke, så brug volleyballsko. Tennissko kan bruges til cementbane. Men ikke godt. Du kan tage et kig på badmintonsko på https://sporthouz.dk/badmintonsko.

Dæmpning

Du skal bevæge dig hurtigt i forskellige retninger. En god pude kan absorbere stød. Nogle sko har specialdesignet pude til at gøre et bedre stykke arbejde her. Når du køber den, kan du tage den på og prøve at bevæge dig hurtigt i forskellige retninger for at se, om du føler dig godt tilpas.

Vægt

Skoens vægt har også betydning.

Når du køber dem, skal du sørge for at tjekke skoens vægt, da du gerne vil have sko, der er lette i vægt, da du gerne vil have så lidt vægt på dine fødder som muligt. Du vil ikke have ekstra vægt på dine fødder, da det kan gøre dig langsommere, når du udfører forskellige bevægelser, når du spiller badminton. De kan også være markant mere behagelige at have på end tungere sko.

Størrelse

Tricket her er, at bredden også betyder noget. De fleste sportsgrene kræver bare, at du bevæger dig fremad det meste af tiden. Badminton har brug for at du bevæger dig meget til venstre og højre. Når du f.eks. prøver at bevæge dig til det nederste højre hjørne, skal din højre fod slå til venstre for at få en bevægelse til højre. Derfor er bredden på skoen også vigtig at tage højde for.