Små børn kan godt lide at lege. Leg kommer både i form af at imitere hvad vi voksne foretager os i hverdagen. Men det kan også være at de har set en sjov film eller fulgt lidt med i hvad I ser. Andre gange bliver det legetøjet selv der skaber retningen for hvad legen skal handle om. 

Nogle af disse lege kan dog også blive meget voldsomme. Har man at gøre med et særligt lille barn, som er kommet i den grænseprøvende fase, så er det rart at give dem noget legetøj så man ved hvor de befinder sig. Men hvad er det så for noget legetøj? 

Den tapre ganger 

Et stykke legetøj som virkelig sætter de mindste børn fast i en sjov fantasi vil være den ædle gyngehest. Gyngeheste har man kunne finde mange eksempler af op gennem historien, og den lægger særligt også op til nogle bestemte lege.  

Mange gyngeheste har en form for western eller country design. Det er det bløde hestetøj iført læderbøjler og saddel. Tilføj en cowboyhat og lær barnet lidt fingerbevægelser, så er tingene godt kørende for en simpel leg om cowboyderen på sin krikke.  

Andre steder hvor gyngehesten gør sin gavn vil være de her fantasifortællinger og eventyr. Er barnet pludselig den noble ridder der skal ud og kæmpe mod drager som de gør i tegnefilm? Eller er det prinsen på den hvide hest som de har hørt om ved godnat læsning? 

Ved juletid kan man også dekorere denne gyngehest lidt ekstra. I flere klæd-ud- og legetøjsbutikker vil man kunne købe de her hårbøjler med rensdyrgevir. Smækker du det på gyngehestens hoved, så kan den fungere som en perfekt Rudolf mens barnet er klædt ud som enten nisse, julemand eller julekone.  

Gyngehesten er robust 

Noget af det bedste der nok er ved en gyngehest, er at det er et meget holdbart stykke legetøj. Den dag hvor barnet er blevet for stort og begynder at miste interessen for den, så kan det være fristende at skille sig af med den. 

Dog er det ikke nødvendigt. Gyngeheste er måske ikke de mindste former for legetøj, men hvis man kan finde plads til det, så har den sin gevinst senere. Når jeres barn vokser op og selv en dag får et barn, så får gyngehesten lidt ekstra værdi. Den går fra at være et simpelt, ny købt stykke legetøj og går hen og bliver et arvestykke.  

I de år hvor gyngehesten netop bliver opmagasineret til en kommende generation, kan du dog trække den frem og bruge den som juledekoration. Ja, den sjove lille nisse er vokset ud af sit kostume, men det gør ikke det lille tøjrensdyr mindre hyggeligt. Gør man det med det samme går det også hen og bliver en tradition, som øger hvor meget værdi I lægger i det lille legetøj. 

Der kan naturligvis komme et behov for lidt reparationer i stoffet eller syningerne, men det kan sagtens fikses med en lille lap. Så er den så god som ny igen.